Radera eller avaktivera ditt konto på Facebook

Avaktivera ditt konto på Facebook.

Om du avaktiverar eller deaktiverar ditt konto så finns all data som bilder, texter, personlig info mm kvar. Det gör att du kan logga in och aktivera ditt konto och fortsätta Facebooka om du ångrar dig.

  • Klicka på Konto (längst upp till höger)
  • Välj kontoinställningar i menyn.
  • Klicka på säkerhet i menyn till vänster
  • Längst ner på bilden finns länken inaktivera ditt konto.
Avaktivera din Facebook-profil

Avaktivera din Facebook-profil

 

 

 

Radera ditt konto på Facebook

Man kan också radera allt helt. Detta kräver att man dels skickar en sådan förfrågan till facebook samt att det tar 14 dagar innan allt är raderat.

 

Avsluta sitt konto på Facebook

Att radera eller avsluta ditt konto är lite krångligare och tar lite längre tid. Så här gör du.

  • Logga in på Facebook.
  • Gå till radera ditt konto på facebook, där kan du klicka på avsluta konto. (Se bild)
  • Fyll i ditt lösenord och captcha-kod. Skicka begäran om att avsluta ditt konto.
  • Nu har du en 14 dagars ångerperiod. Om du loggar in under ångerperioden så avbyts avslutet.
  • När ångerperioden är slut raderas ditt konto.
Avsluta din Facebook-profil

Avsluta din Facebook-profil

Det är oklart om Facebook verkligen raderar alla dina uppgifter från sina servrar. Om du vill försäkra dig om att allt material är borta så bör du radera alla dina personliga uppgifter, bilder mm innan du avslutar ditt facebook-konto.