Havsfiskecenter bäst på havsfiske

Havsfiskecenter bäst på Havsfiske

Om man ska tro Google så är Havsfiskecenter bäst på havsfiske! Och varför ska man misstro Google i en så viktig fråga?

Havsfiskecenter är bästa på Havsfiske och havsfiskeutrustning

Havsfiskecenter är bästa på Havsfiske och havsfiskeutrustning

I lördags tog Havsfiskecenter över första platsen på Google om man söker på Havsfiske. Extra roligt eftersom att det tidigare varit två forum, om havfiske, som haft plats ett respektive två. Forum är som du vet ofta ganska jobbiga att konkurrera med då det hela tiden skapas nya sidor som är relevanta för sökordet.

Det är också kul att sökordet havsfiskeutrustnings första och andra plats innehas av Havsfiskecenter.

En tolkning skulle kunna vara att Google tycker att Havsfiskecenter är den absolut viktigaste sidan när det handlar om havsfiske och havsfiskeutrustning.

Nu gäller det att inte avstanna med optimeringsjobbet! Nu ska till exempel sökord som havsfiskespö och havsfiskerulle optimeras så att Havsfiskecenter kommer ett även på dessa sökord. Om allt går som det ska så kommer jag att kunna skriva ett blogginlägg om det lagom till jul.

1:a på flugbindningsmaterial

Även Havsfiskecenters systersajt webshop.flugbindning.com rankar bra på Google. På de viktiga sökorden flugbindning och flugbindningsmaterial ligger webshopen 2:a resp 1:a. Förstaplatsen på sökordet flugbindning innehas av huvuddomänen Flugbindning.com

Vad är hemligheten?

Hur gör man för att komma 1:a i den organiska sökningen på Google? Förutom att sälja fiskeutrustning på nätet så arbetar jag med att hjälpa företag och organisationer med e-handel och sökordsoptimering. Sökordsoptimering innebär att dina chanser att komma högt upp i Googles sökresultat ökar dramatiskt.

Sökordsoptimering gör man i  fyra steg
1. Analysera potentiella sökord och konkurrens, sätt mål
2. On-Page, Din hemsida optimeras enligt Googles riktlinjer
3. Off-Page, För att lyckas behöver du få länkar som pekar till din hemsida.
4 Uppföljning

Notera! Jag tar inte på mig uppdrag som handlar om försäljning av fiskeutrustning. Vidare så tar jag inte på mig uppdrag som konkurrerar med redan befintliga kunder. Med konkurrerande uppdrag avses sådana som har samma sökord.

UGL-kurser och förmedlingar

Inom utbildningssegmenetet UGL –  Utveckling av Grupp och ledare – har det under en tid varit så att om man vill sälja sin UGL-utbildning så sker det oftast genom en förmedlingstjänst. Det finns i dag flera förmedlingar av UGL-kurser, dessa tar bra betalt för att vidarebefordra en utbildningsplats. I förlängningen kommer det naturligtvis att göra att UGL-utbildningarna kommer att bli dyrare i framtiden.

Hur gör då förmedlingstjänsterna för att få sälja UGL-utbildningarna? SEO eller sökmotoroptimering som det kallas på svenska. Förmedlarna lägger massor med pengar på Google-reklam och sökmotoroptimering.

Det är främst dessa siter som förmedlar utbildningar inom UGL
www.uglkurser.se
www.ugl.se
www.ugl-guiden.se

Givetvis ska du som köper UGL-utbildningar köpa den direkt av det utbildningsföretag som du tänker gå UGL-kursen hos.

SEO på Sverges Radio

Igår kväll i radioprogrammet Verkligheten, i Sveriges Radio P3, hade man gjort ett program om sökmotoroptimering. Eller som de uttryckte det, -”att lura Google.” Inget nytt under solen, men ändå kul att det uppmärksammas. Ett känt företag beskriver hur de sitter och skriver bloggar för att skapa länkar till sina kunder.

Programmet är en serie om sökmotoroptimering och Google. Ikväll kommer man att titta på Black Hat. Programmet sänds 18.30 Länk till radioprogrammet Verkligheten.

 

 

E-handelsdagarna i Sundsvall

Det var två otroligt intressanta dagar med bra föreläsare. Somligt nytt och annat lite gammal skåpmat. Men man får absolut inte förringa gammal data. Man får helt enkelt se det som att man får bekräftat att man gjort rätt.

Två talare som jag tyckte var extra intressanta var Jimi Wikman, mortfiles.se och Magnus Bråth, Pineberry.se. Jimi pratade om Neurowebdesignen, vilket lite förenklat kan beskrivas, hur hjärnan uppfattar en hemsida. Superintressant och givetvis jätteviktigt. Magnus pratade lite kort om de viktigaste delarna för onpage-optimering sen blev det en ca en timme lång frågestund. Magnus svarade artigt på alla frågor. Själv hade jag förmånen att få en pratstund med Magnus under det efterföljande fikat, mycket lärorikt. Tack snälla Magnus för dina råd.

Även deltagarna förtjänar en stor eloge. Många delade glatt med sig av sina bästa tips.

Jag hoppas att E-handelsdagarna i Sundsvall blir ett återkommande event. Tack till Kod-Myran för ett mycket bra och trevligt arrangemang.

Sökmotoroptimering, SEO Forum

Här kommer ett tips för dig som vill lära dig mer om sökmotoroptimering. På SEO FORUM får du möjlighet att diskutera sökmotoroptimering och relaterade frågor med otroligt kunniga människor. Att vara med på forumet är kostnadsfritt.

På SEO-Forum får du råd och tips från några av landets skickligaste och seriösaste seo-konsulter. Ta vara på den chansen, oavsett om du trixar med seo på dina egna siter eller om du ska köpa seo-tjänster

Men Jajja..

… Hur tänkte ni nu? I senaste nyhetsbrevet från hittabutik.se har Jajja en reklamplats där de uppmanar oss att göra som onoff! Om jag förstått saken rätt, är det enda onoff gjort på senare tid är att gå i konkurs.

Urklipp från nyhetsbrev från hittaebutik.se från 29/8 2011

Jajja Comunications är ett företag som bla arbetar med sökmotoroptimering

Anders Behring Breiviks, bildgooglingskampanjen

Bildgooglingskampanjen mot massmördaren Anders Behring Breiviks fortsätter! Så här har den varit framgångsrik. Av de 10 första bilderna är det bara 1 som inte förställer något annat än Anders Behring Breiviks. Mitt bidrag ligger för närvarande på plats sju med min bild på en kamel. En bieffekt, som jag inte räknade med är att samma bild även ligger på plats 12.