Havsfiskecenter bäst på havsfiske

Havsfiskecenter bäst på Havsfiske

Om man ska tro Google så är Havsfiskecenter bäst på havsfiske! Och varför ska man misstro Google i en så viktig fråga?

Havsfiskecenter är bästa på Havsfiske och havsfiskeutrustning

Havsfiskecenter är bästa på Havsfiske och havsfiskeutrustning

I lördags tog Havsfiskecenter över första platsen på Google om man söker på Havsfiske. Extra roligt eftersom att det tidigare varit två forum, om havfiske, som haft plats ett respektive två. Forum är som du vet ofta ganska jobbiga att konkurrera med då det hela tiden skapas nya sidor som är relevanta för sökordet.

Det är också kul att sökordet havsfiskeutrustnings första och andra plats innehas av Havsfiskecenter.

En tolkning skulle kunna vara att Google tycker att Havsfiskecenter är den absolut viktigaste sidan när det handlar om havsfiske och havsfiskeutrustning.

Nu gäller det att inte avstanna med optimeringsjobbet! Nu ska till exempel sökord som havsfiskespö och havsfiskerulle optimeras så att Havsfiskecenter kommer ett även på dessa sökord. Om allt går som det ska så kommer jag att kunna skriva ett blogginlägg om det lagom till jul.

1:a på flugbindningsmaterial

Även Havsfiskecenters systersajt webshop.flugbindning.com rankar bra på Google. På de viktiga sökorden flugbindning och flugbindningsmaterial ligger webshopen 2:a resp 1:a. Förstaplatsen på sökordet flugbindning innehas av huvuddomänen Flugbindning.com

Vad är hemligheten?

Hur gör man för att komma 1:a i den organiska sökningen på Google? Förutom att sälja fiskeutrustning på nätet så arbetar jag med att hjälpa företag och organisationer med e-handel och sökordsoptimering. Sökordsoptimering innebär att dina chanser att komma högt upp i Googles sökresultat ökar dramatiskt.

Sökordsoptimering gör man i  fyra steg
1. Analysera potentiella sökord och konkurrens, sätt mål
2. On-Page, Din hemsida optimeras enligt Googles riktlinjer
3. Off-Page, För att lyckas behöver du få länkar som pekar till din hemsida.
4 Uppföljning

Notera! Jag tar inte på mig uppdrag som handlar om försäljning av fiskeutrustning. Vidare så tar jag inte på mig uppdrag som konkurrerar med redan befintliga kunder. Med konkurrerande uppdrag avses sådana som har samma sökord.

UGL-kurser och förmedlingar

Inom utbildningssegmenetet UGL –  Utveckling av Grupp och ledare – har det under en tid varit så att om man vill sälja sin UGL-utbildning så sker det oftast genom en förmedlingstjänst. Det finns i dag flera förmedlingar av UGL-kurser, dessa tar bra betalt för att vidarebefordra en utbildningsplats. I förlängningen kommer det naturligtvis att göra att UGL-utbildningarna kommer att bli dyrare i framtiden.

Hur gör då förmedlingstjänsterna för att få sälja UGL-utbildningarna? SEO eller sökmotoroptimering som det kallas på svenska. Förmedlarna lägger massor med pengar på Google-reklam och sökmotoroptimering.

Det är främst dessa siter som förmedlar utbildningar inom UGL
www.uglkurser.se
www.ugl.se
www.ugl-guiden.se

Givetvis ska du som köper UGL-utbildningar köpa den direkt av det utbildningsföretag som du tänker gå UGL-kursen hos.

SEO på Sverges Radio

Igår kväll i radioprogrammet Verkligheten, i Sveriges Radio P3, hade man gjort ett program om sökmotoroptimering. Eller som de uttryckte det, -”att lura Google.” Inget nytt under solen, men ändå kul att det uppmärksammas. Ett känt företag beskriver hur de sitter och skriver bloggar för att skapa länkar till sina kunder.

Programmet är en serie om sökmotoroptimering och Google. Ikväll kommer man att titta på Black Hat. Programmet sänds 18.30 Länk till radioprogrammet Verkligheten.

 

 

e-handel och SEO

Min gode vän Daniel Söderström på Facera har inbjudit mig att tala om e-handel och sökmotoroptimering i morgon fredag. Jag har fått ca två timmar till mitt förfogande. På timmar hinner vi skumma på ytan och kanske väcka intresset hos några av besökarna. Föreläsningen är gratis och öppen för alla som vill komma. Ska bli spännande att se hur många som dyker upp.

När vi kommer till ämnet sökmotoroptimering så är ett givet exempel bild-googlingskampanjen mot Anders Behering Breiviks. Det är ett bra exempel på vad man kan göra med sökmotoroptimering.

Sökmotoroptimering, SEO Forum

Här kommer ett tips för dig som vill lära dig mer om sökmotoroptimering. På SEO FORUM får du möjlighet att diskutera sökmotoroptimering och relaterade frågor med otroligt kunniga människor. Att vara med på forumet är kostnadsfritt.

På SEO-Forum får du råd och tips från några av landets skickligaste och seriösaste seo-konsulter. Ta vara på den chansen, oavsett om du trixar med seo på dina egna siter eller om du ska köpa seo-tjänster